شعار سال
شنبه 08 دی 1403
  • 1402/05/13 - 12:07
  • - تعداد بازدید: 224
  • - تعداد بازدیدکننده: 219
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یادداشت تخصصی به قلم رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای کلاله؛

مهارت یابی ، روستا یاری

توسعه به عنوان یکی از شعارهای اساسی همه دولت ها در کشور ما مطرح بوده و توسعه جوامع روستایی به واسطه گستره 26 درصدی جمعیت روستا نشین یکی از ارکان مهم تحقق توسعه همه جانبه در سطح کشور می باشد.

 

توسعه جوامع روستایی از طریق ارتقای شاخص های متعددی از قبیل احیای مجدد بافت روستا، احداث جاده، ایجاد تاسیسات آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت، افزایش خدمات رفاهی و درمانی ، گسترش تعاونی های تولیدی، ایجاد صنایع تبدیلی رقم می خورد، اما یکی از اساسی ترین محور های توسعه در جوامع روستایی توسعه منابع انسانی علی الخصوص جوانان فعال و پویای روستایی می باشد که این مهم با توانمند سازی جوانان از طریق آموزش های مهارتی محقق می گردد.

 

بدون شک گسترش آموزش های مهارتی در سطح جوامع روستایی می تواند گام ارزشمندی در جهت افزایش بهره وری نیروی کار را به وجود آورد و باعث افزایش سرانه درآمدی خانوار های روستایی گردد.

 

نقش آموزش های مهارتی در بهبود چرخه بهره وری هر یک از عوامل تولید، نقشی شایان توجه و بلکه بی نظیر است و در این زمینه سهم آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای روستایی در توسعه اقتصاد مقاومتی و تولیدات ملی قابل توجه است.

 

سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر اساس رسالت مقدس خود در حال حاضر به بیش از 19 گروه هدف آموزشی از قبیل ساکنین مناطق روستایی ، آموزش های کاربردی مهارت را به صورت رایگان ارائه می دهد. که این مهم در سطح استان گلستان و به صورت ویژه در سطح شهرستان کلاله مد نظر برنامه ریزان آموزش های مهارتی قرار دارد به طوریکه در سال 1401 از نظر حجم آموزش های ارائه شده در روستاها، مرکز آموزش فنی و حرفه ای کلاله رتبه نخست استان را کسب نمود.

 

جوانان روستایی در صورت بهره مند شدن از آموزش های مهارتی می توانند در روستای محل سکونت خود نسبت به راه اندازی کسب و کار اقدام نمایند. متاسفانه امروزه یکی از آسیب های عمده استان ما مهاجرت جوانان جویای کار به شهر های بزرگ جهت استخدام در کارگاه ها و کارخانجات می باشد که این پدیده باعث افزایش آسیب های اجتماعی نوظهور در سطح شهرستان های کوچک استان شده است.

 

راه حل علاج این مشکلات توانمند سازی جوانان روستاها از طریق ارائه آموزش های کاربردی فنی و حرفه ای براساس نیازسنجی دقیق و با تجهیزات و کیفیت عالی و تکمیل زنجیره های حمایتی از آنان توسط دولت از قبیل ساده سازی صدور مجوز ها، تاسیس شرکت های تعاونی فراگیر، حمایت های تسهیلاتی، در اختیار قرار دادن زمین و امکانات اولیه، برند سازی و بازار سازی می باشد و این مهم کاملا قابل دست یابی می باشد و باعث مهاجرت معکوس جوانان از شهرهای بزرگ به روستاهای محل تولد خود می باشد.

  • گروه خبری : اخبار مراکز
  • کد خبر : 103352
کلمات کلیدی
دانیال جعفرنژاد
خبرنگار

دانیال جعفرنژاد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین