یادداشت تخصصی به قلم رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای مینودشت؛
مهارت آموزی و مبارزه با ابر چالش بیکاری
هفته ملی مهارت فرصت مغتنمی درجهت ترویج فرهنگ مهارت آموزی در جامعه، تلاش در جهت هدایت و فراگیر نمودن هرچه بیشتر آموزشهای مهارتی درسطوح مختلف وجلب توجه جامعه فعال به ارزش مهارت است.بدینوسیله ششم مرداد روز ملی مهارت و ترویج آموزشهای فنی و حرفه ای و هفته ملی مهارت را به همه تلاشگران عزیز این عرصه (مهارت آموزان ،مربیان و همکاران گرامی در بخش دولتی و آموزشگاههای فنی و حرفه ای آزاد) تبریک و خداقوت عرض می نمایم.
با رشد چشمگیر تکنولوژی و تحولات سریع در فنآوریهای نوین و مشکلات اشتغال ناشی از نابرابری عرضه و تقاضای کار ،رشد جمعیت جوان کشوروعدم تطابق رشته های دانشگاهی با با زار کار با ابرچالش بیکاری در کشورمواجه ایم .پدیده شوم وخطرناک بیکاری که بنوعی همه خانواده ها باآن درگیرند.راه برون رفت و نجات از وضعیت قرمز بیکاری با جویندگان کار فاقد مهارت مقدور نیست و مشکلات جامعه با وجود افراد بدون مهارت بیشتر هم میشود. مهمترین اقدام برای رهایی از مشکل بیکاری و توسعه یافتگی کشور داشتن منابع انسانی توانمند است که در این راستا آموزش و مهارت آموزی یک ضرورت ملی است.واین مهم درچرخه اشتغال ،تولید و کار کشورهای یپیشرفته به اثبات رسیده است وآنها با مهارت آموزی و توسعه این آموزشها شرایط اقتصادی خوبی برای مردم خودشان فراهم کرده اند.
جامعه همواره با اتکاء به نیروهای کارآمد و متخصص برمدار پیشرفت حرکت نموده است.از اینروست که آموزش ، ترویج و ارتقای فرهنگ مهارت آموزی در بین نوجوانان وجوانان لزوم توجه و حمایت سیاستگذاران و مسئولان رابیش از پیش می طلبد.
در حال حاضر در جامعه با خیل عظیمی از فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت مواجه ایم که نمی توانند بانبود یا کمبود مهارت خود وارد بازار کار شوند و نیاز بازار کار را فراهم کنند.درسالهای اخیرهم عمده سیاست کشور در جذب و استخدام معطوف به مدارک دانشگاهی بوده است که لازم است تغییری در این نگاه مان داشته باشیم چرا که تصویری که جوانان دانش آموخته از شغل دارند تصویر یک دست میز تمیز و صندلی شیک استکه میبایست این ذهنیت باید تغییر یابد. چون دستیابی به اهداف کلان و جامعه توانمند و تحقق شعار سال در گرو داشتن منابع انسانی ماهر و متخصص است و برنده صنحه رقابت در بازار کار نیزاین افراد هستند و بدانیم بدون داشتن مهارت و مهارت آموزی راه به جایی نمی بریم و جوانان بدون تخصص و مهارت پشت دروازه بازار کار می مانند.که غفلت دراین راه اصلا جایز نیست و ما در جامعه نیازمند افراد با مهارت و کاردان هستیم اگر می خواهیم آینده ای بهتر برای جوانان این مرز و بوم رقم بخورد باید توجه به مهارت آموزی و حمایت از مهارت آموختگان را جدی بگیریم . انشالله با با جایگزینی و تولید مهارت بجای مدرک گرایی در کشور در حل چالش بیکاری و کاهش آن برای کارجویان بتوانیم موفق باشیم.
نظر دهید