یادداشت تخصصی به قلم رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران گرگان؛
آموزش های مهارتی؛ توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
نگاهی به کارنامه چهل ساله فعالیت های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نشان از افزایش سهم 73 درصدی زنان در آموزش های غیردولتی و سهم 35 درصدی این قشر مهم در جامعه از آموزش های دولتی در این سازمان دارد.
زنان به عنوان نیمی از جامعه، جدا از نقشهای مادری و همسری که در خانوادهها بر عهده دارند، در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به شکل پررنگ نقش آفرینی میکنند.
در این بین برخی بانوان علاوه بر نقش ذاتی خود در خانواده مسئولیت تامین معیشت خانواده را نیز به تنهایی بردوش دارند که به اصطلاح آنان را سرپرست خانوار می نامند، زنانی که در کنار وظیفه سخت مادری، بار مسئولیت تامین معیشت خانواده را نیز به دوش میکشند و گاهی در میان انبوهی از مشکلات، خود را فراموش شده میبینند، به طور جدی نیاز به حمایتهای معنوی و پشتیبانیهای شغلی بیشتری دارند.
بدون شک برنامه توانمندسازی در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می تواند در ساماندهی و کاهش آسیب های مرتبط با این قشر اجتماعی موثر باشد.
در حوزه زنان سرپرست خانوار یا قشر آسیبپذیر غیر از فقر اقتصادی با نوعی فقر فرهنگی نیز مواجهیم.این فقر فرهنگی و دانشی ناشی از عوامل متعددی مانند مسائل اقتصادی، سبک زندگی و آداب و رسوم غلط است. اگر به دنبال حل مسئله قرار بگیریم، باید تلاش کنیم این فقر فرهنگی را هم جبران کنیم چراکه فرد در این صورت از نظر فرهنگی توانمند میشود که مهارتهای لازم را کسب کند زنان سرپرست خانوار با درآمدزایی و سرمایهگذاری به شادکامی میرسند
آموزش مهارتهای زندگی و شغلی در راستای ارتباط بهتر با خانواده و تامین معیشت و درآمدزایی پایدار در کنار اصلاح نگرش جامعه نیاز مبرم زنان سرپرست خانوار است که تحقق آن میتواند تا حد زیادی چالش های پیش روی این دسته از بانوان جامعه را از پیش رو بردارد
یکی از گروه های هدف آسیب پذیری که از آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای بهره مند می گردند زنان سرپرست خانوار می باشند
زنان سرپرست خانوار جزو اقشار آسیب پذیر به حساب می آیند، که کسب مهارت های فنی و حرفه ای متناسب با نیاز بازار کار منجر به توانمند شدن، تقویت باور و اعتماد به نفس می شود و میتوانند سکان زندگی را بر عهده بگیرند و به نحو مطلوب اقتصاد خانواده را مدیریت کنند.
چه بسا زنان سرپرست خانواری که با انتخاب آموزش های درست و منطبق با نیاز جامعه یا بازار محور تبدیل به یک کارآفرین نمونه شده اند .
زنانی که بعد از آموزش ، پروانه کسب یا پروانه تولید و یا مجوز آموزشگاه آزاد را دریافت نموده و توانسته اند اقدام به آموزش و بکارگیری زنان آسیب دیده دیگر در جامعه شوند .
زنان سرپرست خانوار از طریق اداره بهزیستی و یا کمیته امداد به مراکز آموزش فنی و حرفه ای معرفی می شوند و سالانه برای تعداد زیادی از این گروه دوره های آموزشی به صورت رایگان اجرا شده و نهایتا بعد از صدور گواهینامه با حمایت های مادی از سوی سازمان های متولی این آموزش ها ختم به اشتغال می شوند .
نظر دهید