شعار سال
جمعه 21 دی 1403
  • 1402/08/02 - 07:18
  • - تعداد بازدید: 175
  • - تعداد بازدیدکننده: 175
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

۲۲ هزار و ۸۵۶ نفر دانشجو در نیمه نخست امسال آموزش مهارت دیدند

مطابق آمار ارائه شده از سوی سازمان فنی و حرفه ای در بازه زمانی ۶ماهه امسال طرح کارآموزی و کارورزی دانشجویان برای بیش از ۱۴۴۰نفر به اجرا درآمده است و همچنین در مجموع ۲۲هزار و ۸۵۶ نفر از دانشجویان دوره های آموزش های مهارتی را گذرانده اند.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از خبرگزاری تسنیم، عموماً در سطح دنیا نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی از سایر افراد جامعه کمتر است، اما متاسفانه این امر در ایران وضعیتی کاملا عکس وضعیت جهانی دارد، کارشناسان بازار کار یکی از دلایل این مسئله را عدم مهارت لازم برای ورود به بازار کار عنوان می کنند.

مهارت کلمه ای است که شاید این روزها زیاد به گوش خورده باشد. اما همین کلمه به ظاهر ساده در حال حاضر رمز ورود به بازار کار و جلوگیری از بیکاری است.

 اکنون در جامعه با سیلی از جمعیت فارغ التحصیل بیکار روبرو هستیم که طبق گزارش های به دست آمده یکی از دلایل بیکاری آنها نداشتن مهارت لازم و مورد نیاز بازار کار است.

 گزارش های سازمان فنی و حرفه ای حکایت از این دارد که 40 درصد از مراجعه کنندگان برای کسب مهارت را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند.

متأسفانه آموزش های عالی به قدری کفایت نمی کند که فرد بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی بتواند مشغول بازار شود. در کنار هزاران دلیل برای پیدا نکردن شغل فارغ التحصیلان,عدم مهارت کافی مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود.

گزارش های سازمان فنی و حرفه ای حاکی از این است که در  شش ماهه نخست امسال، 22هزار و 856نفر از دانشجویان، دوره‌های آموزش مهارتی را گذراندند که 13هزار و 642نفر از آنها مرد و 9214نفر زن هستند.60درصد دانشجویان مهارت‌آموز را مردان و 40درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

طی این مدت طرح کارآموزی و کارورزی دانشجویان برای بیش از 1440نفر به اجرا درآمده است که سهم دانشگاه‌های آزاد اسلامی 36درصد،‌دانشگاه‌های دولتی 25درصد، دانشگاه‌های غیرانتفاعی 16درصد، دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای 8درصد، دانشگاه‌های پیام نور 8درصد، دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی 7درصد و دانشگاه‌های فرهنگیان 4 درصد بوده است.

بنابر این گزارش در راستای اجرای برنامه آموزش مهارتی به دانشجویان و توسعه تعاملات با شرکای اجتماعی، تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای و وزارت علوم،تحقیقات و فناوری،دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شده است.

فرایند اجرای آموزش در مراکز مدیریت مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی شامل نیازسنجی، خدمات مهارت‌آموزی و خدمات مشاوره شغلی و آموزشی است. مراکز مدیریت مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی با هدف توانمندسازی مهارتی دانشجویان و کمک به اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی برپایه سه فرآیند اصلی نیازسنجی مهارتی، ارائه خدمات مشاوره شغلی و آموزشی و ارائه خدمات مهارت‌آموزی موردنیاز بازار کار به دانشجویان با تکیه با ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ایجاد شده است.

 

  • گروه خبری : اخبار اداره کل
  • کد خبر : 107071
کلمات کلیدی
دانیال جعفرنژاد
خبرنگار

دانیال جعفرنژاد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین