خبرهای خوش معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در جمع اهالی رسانه:
رشد 33 درصدی آموزشهای بخش دولتی و غیردولتی و 38 درصدی سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای/ برای رشد ۵۰ درصدی صدور و تمدید مجوز مؤسسات کارآموزی آزاد برنامه ریزی کرده ایم/ در اجرای برنامههای تحولی دولت مردمی به ویژه اشتغال آفرینی شجاعانه ورود میکنیم
مهرداد عظیمی معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در واپسین روزهای فروردین و در طلیعه سال جدید با خبرهای خوش و دست پر، در جمع اهالی رسانه، حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی آموزش فنی و حرفهای کشور، نشست خبری رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با محوریت تشریح اقدامات و موفقیتهای ماههای اخیر و تبیین برنامههای تحولی سال ۱۴۰۳ امروز برگزار شد.
رشد ۳۳ درصدی آموزشها
عظیمی با اشاره به تلاش جهادی در سازمان آموزش فنی و حرفه کشور به عنوان کانون مهارت آموزی و صیانت از سرمایه انسانی، گفت: در سال ۱۴۰۲ آموزش بخشهای دولتی و غیر دولتی ۳۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است و در ۳۰ ماهه اول دولت سیزدهم این میزان ۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه دولت قبل رشد نشان می دهد.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اهمیت شعار امسال، گفت: در سال گذشته، صدور مجوز آموزشگاه آزاد حدود ١٢٠٠ درصد رشد داشته و اینک ۶۰ درصد فعالیتهای مهارت آموزی سازمان توسط بخش خصوصی و با مشارکت مردم صورت میگیرد که مایه مباهات ماست.
رشد 38 درصدی سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای
عظیمی در ادامه، سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای را از مهمترین مأموریتهای سازمان دانست و خاطرنشان ساخت: در این شاخص در سال گذشته، 38 درصد و در ۳۰ ماهه اول دولت سیزدهم، ۴ میلیون و ۹۷ هزار سنجش مهارت و صلاحیت قرار گرفتهاند که نسبت به دولت گذشته ۴۲ درصد رشد را تجربه کرده است. وی گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد یک میلیون و ۵۸۶ هزار گواهینامه مهارت صادر شده که در دولت سیزدهم این عدد بیش از ۳ میلیون و ۵۰ هزار گواهینامه بوده است. درآمدهای اختصاصی سازمان آموزش فنی و حرفهای نیز ۲۱۰ رصد رشد داشته است.
اجرای حدود 100 درصدی برنامه های تحولی وزارت متبوع
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه نشست خبری، شالوده برنامهریزیها و تصمیمات کلان سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور را برنامه تحولی ابلاغی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد و افزود: برنامههای تحولی این در سهماهه چهارم سال ۱۴۰۲ به میزان ۹۹.۶ درصد محقق شد و این عدد در سهماهه سوم ۹۸.3 درصد، در سهماهه دوم ۹۷ درصد و در سه ماه نخست ۵۰ درصد محقق شده است.
رشد ۱۱۹۴ درصدی صدور مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفهای در دولت سیزدهم
به گفته معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، تعداد مجوزهایی که برای تاسیس آموزشگاه در سال گذشته صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز است و تعداد مجوزهای صادر یا تمدید شده برای تاسیس آموزشگاه در دولت سیزدهم تا کنون به ۴۱ هزار و ۷۹۳ مجوز رسیده که رشد آن نسبت به دولت دوازدهم به ۱۱۹۴ درصد بوده است.
رئیس سازمان فنی و حرفهای ای کشور با اعلام اینکه ۳۶ هزار مجوز برای آموزشگاه صادر شده و اکنون ۲۲ هزار آموزشگاه در حال فعالیت هستند، افزود: در دولت سیزدهم مجموع آموزشهای دولتی و غیردولتی به ۴ میلیون و ۶۹۹ هزار نفر/دوره بوده است که نسبت به دولت گذشته ۳۲ درصد رشد را شاهد بودیم؛ از این تعداد ۲.۲۸ میلیون نفر/دوره در سال ۱۴۰۲ آموزش دیدهاند.وی تاکید کرد: تعداد مجوزهایی که برای تاسیس آموزشگاه در سال ۱۴۰۲ صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز بوده است. تعداد مجوزهای صادر یا تمدید شده برای تاسیس آموزشگاه در دولت سیزدهم تا کنون به ۴۱ هزار و ۷۹۳ مجوز رسیده که این عدد در دولت دوازدهم صرفاً ۳۵ مجوز بوده که درصد رشد آن نسبت به دوره گذشته به ۱۱۹۴ رسیده است.
رشد 92 درصدی آموزش در محیط کار واقعی
عظیمی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در کشورهای مختلف دنیا دنبال میشود و ما نیز در آن فعال هستیم، مربوط به توسعه واحدهای پذیرنده آموزش در محیط کار واقعی است که اکنون ما بیش از ۷۷ هزار واحد پذیرنده را در کشور داریم و در سال ۱۴۰۲ رشد ۱۲ درصدی و نسبت به دولت دوازدهم رشد ۹۲ درصدی داشته است.
تصویب اساسنامه، اتفاق تاریخی
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور درباره تصویب اساسنامه این سازمان، گفت: این اتفاق که در گذشته یک آرزو بود، در سال ۱۴۰۲ محقق شد. وی با قدردانی از مجموعه دولت، مجلس شورای اسلامی ، شورای محترم نگهبان و سایر ارکان قوای سه گانه که در تصویب اساسنامه و پایان دادن به حدود 5 دهه انتظار همکاران سازمان فنی و حرفهای کشور نقش آفرینی و حمایت کردند گفت: اگر بندهای این اساسنامه دنبال شود میتواند به توسعه مهارتآموزی در کشور کمک کند.
همکاری با بنگاه های بزرگ صنعتی و اقتصادی کشور
وی افزود: با هدف گسترش مهارت آموزی و آموزش کارکنان موجود و جدیدالاستخدام در راستای بهبود کیفیت تولید و بهره وری،در سال ۱۴۰۲ توافقنامههای همکاری با بنگاههای بزرگ اقتصادی کشور از جمله گروههای خودروسازی و هلدینگهای پتروشیمی به منظور مهارتآموزی منجر به شغل و تأمین نیروی کار بنگاههای بزرگ کشور از طریق سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور منعقد شد.
برنامه های پیش رو
وی درباره برنامههای پیش روی سازمان فنی و حرفهای، بیان کرد: آموزش مربیان آموزشگاههای آزاد، ۱۸ عنوان فعالیت آموزشی به گروههای هدف خاص، برگزاری دورههای آموزشی توسعه کارآفرینی و کسب و کار، صدور و تمدید مجوز مراکز کارآموزی در جوار کارگاهی و بین کارگاهی، رتبهبندی مربیان بخش دولتی، اجرای مرحله اول پیادهسازی پلتفرم مهارتآموزی، ارتقا و بهروزرسانی مرکز داده و زیرساخت، بهینهسازی و ارتقا سطح بلوغ امنیت اطلاعات از جمله اهدافی است که این سازمان در سال جاری دنبال خواهد کرد.