شعار سال
پنجشنبه 01 خرداد 1404
  • 1404/02/09 - 10:19
  • - تعداد بازدید: 21
  • - تعداد بازدیدکننده: 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در سی‌و‌ششمین جشنواره «امتنان از کارگران و گروه‌های کار نخبه و واحدهای نمونه» مطرح شد:

مدل «هم‌آفرینی» و «وفاق»، راهکاری پایدار برای حل مسائل اشتغال و تولید

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای در سی‌و‌ششمین جشنواره «امتنان از کارگران و گروه‌های کار نخبه و واحدهای نمونه»، مدل «هم‌آفرینی» و «وفاق» را راهکاری پایدار برای حل مسائل اشتغال و تولید، برشمرد.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، «غلامحسین محمدی» با تأکید بر نام‌گذاری سال جاری به «سرمایه‌گذاری برای تولید»، افزایش بهره‌وری نیروی کار از طریق مهارت‌آموزی و آموزش‌های فناورانه را کلید دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی دانست و بر ضرورت هماهنگی بخش‌های دولتی و خصوصی برای رفع چالش‌های تولید و ارتقای امنیت شغلی تأکید کرد.

 

وی بیان داشت: منشاء بیش از یک‌سوم رشداقتصادی از طریق بهره‌وری انجام می‌شود و این امر، مستلزم تقویت زیرساخت‌های آموزشی و تربیت نیروهای متخصص و ماهر است و هماهنگی بین بخش‌های دولتی و خصوصی برای حل چالش‌های تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، ضرورتی غیرقابل انکار است.

 

معاون وزیر کار با اشاره به مشکلات ساختاری موجود در حوزه کار و تولید، خاطرنشان ساخت: عدم تعادل حقوق و دستمزد، گسترش کار‌های غیررسمی و وابستگی انرژی که موجب بحران در بخش‌های تولیدی شده است، نشان از شکاف عمیق بین عرضه فرصت‌های کار و تقاضای واقعی کارگران دارد. همچنین، بار اصلی تعطیلی کارخانه‌ها به دلیل ناترازی انرژی و نداشتن برنامه‌ریزی بلندمدت به دوش کارگران و حل این مسائل، نیازمند بازنگری در قوانین کار، تقویت امنیت شغلی و اصلاح الگوی مصرف انرژی است.

 

وی تصریح کرد: دسترسی به آموزش و بهداشت به عنوان اصلی‌ترین راهکار برای کاهش فقر و نابرابری‌ها است و با توجه به «کالایی‌شدن آموزش و بهداشت» در دهه ۷۰ و آسیب جامعه کارگری از این پدیده، لزوم ایجاد زیرساخت‌هایی عادلانه را برای دسترسی همه‌ی مردم به خدمات بنیادین را یادآوری می‌کند.

رییس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای افزود: حمایت از معیشت مردم از طریق طرح‌هایی همچون «فروشگاه‌های اقتصاد مقاومتی» و پروژه مسکن کارگری با مشارکت بخش خصوصی و دولتی به عنوان مثال‌هایی عملی از این رویکرد است که باید در قالب یک افق بلندمدت اجتماعی-اقتصادی توسعه پیدا کنند.

 

به گفته وی «هم‌آفرینی» و «وفاق» بین تمامی ذی‌نفعان (کارگران، کارفرمایان، دولت و جامعه مدنی) به عنوان راهکاری مؤثر در حل مسائل کشور است و مدل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که بر مبنای مشارکت و همکاری، استوار است، با اقتباس از حدیث «نجات من از نجات دیگران»، راهبردی برای هماهنگی بین بخش‌ها و ایجاد «هم‌سرنوشتی» در جامعه و افزایش دستمزد کارگران بدون حاشیه‌سازی و توسعه مسکن کارگری از موفقیت‌های اخیر الگوی هم‌آفرینی است.

 

بر اساس این گزارش، تأکید و تمرکز اصلی سی‌و‌ششمین جشنواره «امتنان از کارگران و گروه‌های کار نخبه و واحدهای نمونه» بر ارائه طرح‌های با کیفیت و هدفمند است.

 

این دوره از جشنواره امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای کار نمونه طبق ماده ۱۹۵ قانون کار و با رویکرد ترویج و تقویت فرهنگ کار و به ‌منظور تشویق نیروی کاری متخصص و مبتکر برگزار شد.

  • گروه خبری : اخبار اداره کل
  • کد خبر : 122292
کلمات کلیدی
دانیال جعفرنژاد
خبرنگار

دانیال جعفرنژاد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین