یادداشت تخصصی به قلم رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای علی آبادکتول؛
چالش نوآوری های تکنولوژیکی و تغییرات ترکیب اشتغال در بازار کار
چالش نوآوری های تکنولوژیکی و تغییرات ترکیب اشتغال در بازار کار موجی از نوآوری های تکنولوژیکی در حال دگرگونی دنیای کار است. با پیشرفت سریع فناوری، مهارت ها و شغل هایی در حال منسوخ شدن هستند و در مقابل مهارت ها و شغل های جدیدی در حال ایجاد هستند.
توسعه سریع فن آوری باعث می شود مهارت ها در حالی که جدید هستند سریعتر از گذشته مستهلک شوند فناوریها شکافهایی در مهارتهای شاغلین ایجاد میکنند و کارجویان و شاغلین نیاز به کسب مهارتهای مناسب و یادگیری مادامالعمر دارند.
بازآموزی و مهارت آموزی شاغلین نیز بسیار مهم است. همه این تغییرات منجر به بازنگری اساسی در آموزش و مهارت آموزی خواهد شد.
ترکیب مهارت های فنی و سخت با مهارت های نرم مانند مهارت های شناختی قوی، اطلاعات اولیه و فن آوری اطلاعاتی و ارتباطی، مهارت های تحلیلی و همچنین طیف وسیعی از مهارت های غیرشناختی مانند خلاقیت، حل مسئله، تفکر انتقادی و ارتباط فرصتهای جدیدی را هم برای مشاغل و هم برای کسبوکارها باز میکند.
با این حال، آمادگی برای پذیرش و پیاده سازی فناوری های جدید برای شاغلین و کارجویان به طور قابل توجهی در سراسر جهان متفاوت است و به عواملی مانند اقتصاد، صنایع، شرکت ها، زیرساخت های اقتصادی (شامل زیرساخت های دیجیتال، شبکه تلفن همراه و اینترنت، شبکه و مراکز داده و پلتفرم داده ها) و عملیات تجاری (از جمله فرآیندهای دیجیتال، پرداختهای دیجیتال و مشتری و تعاملات زنجیره تامین) وابسته می باشد.
اما همانطور که فناوری ها کار و محل کار را متحول می کنند، آمادگی نیروی کار برای این تغییرات مهم ترین عامل برای موفقیت خواهد بود لذا سرعت بخشیدن به مدیریت مهارت آموزی با نگرش به این موضوع که ترکیب اشتغال در بازار کار در حال تغییر است برای غلبه بر چالش پیشنهاد می شود.
نظر دهید